NIKOTINSANERING

073-433 40 09

Lukten från en inrökt bostad kan vara svår att bli av med, vi hjälper till med att med avlägsna nikotinet. Vår kompetenta personal är snabbt på plats och utreder behoven i er bostad & upprättar en kundanpassad lösning för er. Exempelbilder på denna typ av jobb hittar du i vårt bildgalleri

Nikotinsanering

Nikotin sätter sig överallt och går inte att bara måla över. Efter ett tag kryper nikotinet ut igen och bildar gula fläckar. Vi lägger på ett medel som löser upp nikotinet, sedan målas allt över med en spärrverkande grundfärg som man därefter kan måla eller tapetsera efter eget tycke. Ibland behövs det flera omgångar med medlet innan vi har avlägsnat nikotinet helt. Vi använder oss alltid utav ozongenerator för att eliminera lukten.

När det gäller nikotinskador är variationen stor i hur omfattande sanering som krävs för att komma till rätta med problemet i sin helhet. Beroende på hur ingrott nikotinet är så finns olika metoder för att säkerställa ett bra resultat. För att bedöma skadan måste alltid en besiktning ske på plats och kostnadsestimering kan inte göras före besiktning.

Den noggranna rengöringen av skrymslen är nödvändig för att få bort nikotin som annars kommer att skapa dålig lukt. Synliga ytor som kan komma att målas behöver saneras, annars är risken stor att färgen släpper vid första rengöring. Nikotinet sätter sig i allt organiskt material och man måste ofta dra ut nikotinet för att undvika att det skall tränga igenom nymålade/tapetserade väggar.

Vanliga frågor om nikotinsanering

Exempelvis kan en prisbild se ut såhär:
En lägenhet på 100m2 med enklare nikotinskada där följande åtgärder utförs: Ytskiktstvätt på golv, väggar och tak samt ozongeneratorsbehandling kan kostnaden uppskattas direkt på plats, rotavdrag går att tillämpa. Bostäder med svårare nikotinskada som kräver omfattande rengöring, underarbeten, spärrmålning och slutmålning kan kostnadsförslag endast ges efter hembesök och inspektion. Priset varierar ganska stort beroende på hur nikotinskadad bostaden är samt storlek.

I vanliga fall innefattas nikotintvätt, målningen, materialkostnader och ozongenerator.

Först måste man noggrant tvätta väggar, tak, lister etc. med fettlösande medel. Sen måste man spärra in kvarliggande nikotin med rätt typ av spärrfärg (uretanalkydbaserad) för att isolera nikotinoljan och hindra genomträngning. Vi målar 1-3 lager med spärrfärgen och sen så målar vi ett lager med vanlig färg.

En ozongenerator eliminerar endast luktpartiklar i luften, men den kan aldrig ta bort källan där lukten sprids ifrån. En ozongenerator är därmed endast en korttidslösning. Röklukten försvinner någon dag eller två men kommer tillbaka eftersom nikotinet sitter kvar.

ROT-avdraget är en skattereduktion som halverar kostnaden för arbetet vid nikotinsanering i din bostad. Skattereduktionen tillåter att du drar av 30 procent av kostnaden för arbetet, med ett maxbelopp på 50 000 kronor per år. För fullt avdrag krävs idag 166 666 kr i ren debiterad arbetskostnad.

Skattereduktionen är kopplad till individen och inte till fastigheten vilket innebär att två delägare till ett småhus eller en bostadsrätt kan få skattereduktion med sammanlagt 100 000 kronor (2 X 50 000 kr) per år. Det finns inget lägsta belopp för att kunna få skattelättnad.

Du som utför arbetet får inte vara närstående till köparen. Läs mer om detta på Skatteverkets webbsida.

Har du fler frågor?

Vänligen kontakta oss så besvarar vi dig så snart som möjligt.

Banerry bildgalleri
Bildgalleri

Vi förstår hur viktigt det är att visuellt se hur vi hanterat tidigare uppdrag som liknar ditt. Kolla in vårt bildgalleri så kan du se resultat från tidigare utförda uppdrag.

Hur går en nikotinsanering till?

1

Hembesök

Efter första kontakt behöver vi oftast göra ett hembesök för att inspektera bostadens nikotinskador och ha möjlighet att ge korrekt prisuppskattning till kund.
2

Pris & planering

Med det underlag vi har skapas en offert där kunden får ta del utav vad som behöver göras och vad varje moment kommer att kosta. Vi uppskattar även tidsåtgång samt bokar in start- & slutdatum.
3

Utförande

På bestämt datum & plats påbörjar vi nikotinsaneringen. Tidsåtgången beror på bostadens storlek och nikotinskadornas omfattning. Efter utfört arbete går vi igenom allting med kund inför godkännande.

SAMARBETEN

Ett axplock av våra samarbetspartners & kunder.

Socialstyrelsen
Stockholms stad
Polisen
Anticimex
Kronofogden
Stockholms stadsmission
Bostad först
Erikshjälpen
Myrorna
Södertälje kommun
Botkyrka kommun
Nacka Kommun
Familjerättsbyrån
Nynäshamns bostäder

KONTORSADRESS

Trollesundsvägen 4 NB
124 32 Bandhagen, Stockholm

KONTAKTA OSS

Org.nummer:559048-5743
BANERRY AB

073-433 40 09

ÖPPETTIDER

08.00 - 19.00
Alla dagar