NIKOTINSANERING

073-433 40 09

För att få bort nikotinlukt & röklukt i en lägenhet eller ett hus har vi flertal effektiva och framgångsrika metoder med goda resultat. Oavsett hur din situation ser ut kan vi garanterat hjälpa dig. Majoriteten av våra uppdrag löser vi snabbt och till ett billigt pris.

Hembesök för besiktning och prisförslag är alltid gratis och utan förbindelser. Vår kompetenta personal är snabbt på plats och utreder behoven i er bostad & upprättar en kundanpassad lösning för er. Exempelbilder på denna typ av jobb hittar du i vårt bildgalleri

Nikotinsanering

De flesta bostäder har en normalgrad av nikotinskada som går att åtgärda med vårt baspaket. Kortfattat består det av ozonbehandling & grundlig rengöring med fettlösligt specialmedel mot nikotinolja. Vi ytskiktsbehandlar med foggningsmaskin som besprutar ytan med enzymbaserat luktborttagningsmedel & skapar ett aktivt skyddande lager biofilm som även bryter ned dålig lukt.

Nikotin sätter sig överallt i bostaden där man rökt inomhus. Ifall man bara försöker måla över de synliga ytorna så kommer nikotinet att tränga igenom efter ett tag, bilda gula fläckar och börja lukta igen. Vår lösning är att rengöra med ett medel som löser upp nikotinolja och efter det eliminera alla luktpartiklar.

För att få bort allt nikotin och lukten i bostaden är det viktigt med grundlig rengöring av alla ytskikt & skrymslen. Med hjälp utav vår utrustning når vi även de mest svåråtkomliga ytorna. Det sista vi gör är att applicera ett medel som bryter ned illaluktande partiklar och lägger sig som ett skyddande lager på ytan. Våra metoder är väldigt effektiva och resultatet är permanent.

Bostäders nikotinskador varierar ganska mycket, vid större behov och beroende på hur inrotad nikotinet är kan det behövas en ommålning med spärrfärg. Då behöver man även riva nuvarande tapet och sanera. Detta är en extra tjänst vi erbjuder utöver vårt baspaket om behovet uppstår.
Vid besiktning kan vi snabbt avgöra vilka saneringsmetoder som är lämpliga för att säkerställa ett bra resultat som uppfyller kundens önskemål.

Vi erbjuder ett komplett paket till dig som vill bli av med lukten i inrökta lägenheter eller hus, även mindre utrymmen som rum, vindar och källare. Ska du köpa en ny bostad eller fräscha upp en befintlig är du välkommen att kontakta oss. Hembesök med besiktning är alltid gratis.

Vanliga frågor om nikotinsanering

En bostad på 50m2 som beställer vårt baspaket brukar kosta 12000 - 14000kr. Prisförslag kan endast ges efter ett hembesök. Rotavdrag går att tillämpa för våra tjänster. Priset varierar beroende på hur allvarlig nikotinskadan i bostaden är.

I vårt baspaket ingår ozonering med ozongenerator, ytskiktstvätt med specialmedel, foggning med enzymbaserat anti-nikotin- & luktmedel. Besiktning efter utfört arbete och eventuella åtgärder. Vid behov utför vi även rivning av tapet, gipsskivor, grundmålning, målning & spärrfärgsmålning.

Vi får bort lukten genom noggrann tvättning med rätt medel, ozonering, foggning. Ibland behövs även spärrmålning med (uretanalkydbaserad) spärrfärg. Vi rekommenderar att pröva våra andra metoder innan ommålning. 

En ozongenerator eliminerar endast luktpartiklar i luften, men den kan aldrig ta bort källan där lukten sprids ifrån. En ozongenerator är därmed endast en korttidslösning. Röklukten försvinner någon dag eller två men kommer tillbaka eftersom nikotinet sitter kvar.

ROT-avdraget är en skattereduktion som halverar kostnaden för arbetet vid nikotinsanering i din bostad. Skattereduktionen tillåter att du drar av 30 procent av kostnaden för arbetet, med ett maxbelopp på 50 000 kronor per år. För fullt avdrag krävs idag 166 666 kr i ren debiterad arbetskostnad.

Skattereduktionen är kopplad till individen och inte till fastigheten vilket innebär att två delägare till ett småhus eller en bostadsrätt kan få skattereduktion med sammanlagt 100 000 kronor (2 X 50 000 kr) per år. Det finns inget lägsta belopp för att kunna få skattelättnad.

Du som utför arbetet får inte vara närstående till köparen. Läs mer om detta på Skatteverkets webbsida.

Har du fler frågor?

Vänligen kontakta oss så besvarar vi dig så snart som möjligt.

Banerry bildgalleri
Bildgalleri

Vi förstår hur viktigt det är att visuellt se hur vi hanterat tidigare uppdrag som liknar ditt. Kolla in vårt bildgalleri så kan du se resultat från tidigare utförda uppdrag.

Hur går en nikotinsanering till?

1

Hembesök

Efter första kontakt behöver vi oftast göra ett hembesök för att inspektera bostadens nikotinskador och ha möjlighet att ge korrekt prisuppskattning till kund.
2

Pris & planering

Med det underlag vi har skapas en offert där kunden får ta del utav vad som behöver göras och vad varje moment kommer att kosta. Vi uppskattar även tidsåtgång samt bokar in start- & slutdatum.
3

Utförande

På bestämt datum & plats påbörjar vi nikotinsaneringen. Tidsåtgången beror på bostadens storlek och nikotinskadornas omfattning. Efter utfört arbete går vi igenom allting med kund inför godkännande.

SAMARBETEN

Ett axplock av våra samarbetspartners & kunder.

Socialstyrelsen
Stockholms stad
Polisen
Anticimex
Kronofogden
Stockholms stadsmission
Bostad först
Erikshjälpen
Myrorna
Södertälje kommun
Botkyrka kommun
Nacka Kommun
Familjerättsbyrån
Nynäshamns bostäder

KONTORSADRESS

Trollesundsvägen 4 NB
124 32 Bandhagen, Stockholm

KONTAKTA OSS

Org.nummer:559048-5743
BANERRY AB

073-433 40 09

ÖPPETTIDER

08.00 - 19.00
Alla dagar