LUKTSANERING

073-433 40 09

Vi har utfört luktsaneringar under många år och har välutbildade medarbetare
som snabbt kan eliminera den dåliga lukten.

Vi har specialiserat oss på detta och tillsammans med en ledande europeisk återförsäljare tagit fram en egen blandning grundat på de bästa produkter vi använt genom åren som ger bäst resultat.

Vi använder oss utav miljövänligt enzymbaserat medel som eliminerar och bryter ned
lukten på kemisk nivå och skapar en aktiv biofilm som lägger sig som ett skyddande lager på ytan.

Luktsanering

Vår effektiva lösning mot förorenad luft som skapar dålig lukt består utan ozonering med hjälp utav marknadens främsta ozonaggregat och foggning som besprutar ytor och applicerar ett enzymbaserat medel som snabbt eliminerar lukten och sen lägger sig som en skyddande aktiv biofilm över ytan.

Med hjälp utav vår foggermaskin ser vi till att ytan blir jämnt besprutad och medlet tränger fram överallt för att angripa källan till lukten.Vår teknik når mikroskopiska rester som är djupt inbäddade i väggar, tak, springor och vrår. På så sätt kommer lukten inte tillbaka och ger otroligt bra resultat.

Ozongeneratorsbehandling utförs alltid vid en luktsanering. Vi använder oss enbart utav profesionella ozonaggregat skapade för detta syfte och användning i kommersiellt bruk. Ozonet har en god förmåga att rena luften genom oxidering och skapa en normaliserad behaglig luft, underlättar eliminering utav mögelsporer, bakterier, allergener och mikroorganismer.

Vi använder ozonaggregat i förarbetet för effektiv nedbrytning av cellväggar i bakterier och mögelsporer.
Ozonet ger även en tillfällig sanering av störande lukt från rökning, eldning i öppen spis, brandskador, husdjur, impregnering, mögel eller andra obehagliga dofter.

Vi erbjuder ett baspaket för luktsanering med fasta priser och RUT & ROT avdrag.
Kostnaden beror på hur många kvadratmeter som ska saneras.

Baspaketet förbättrar lukten avsevärt och kan vara ett alternativ till ommålning med spärrfärg som är den åtgärd vi rekommenderar ifall det inte räcker med baspaketet. Baspaketets åtgärder kan ge viss påverkan på gamla tapeter och ytskikt eftersom man skrubbar och tvättar med speciella medel.

Vanliga frågor om luktsanering

Exempelvis kan en prisbild se ut såhär:
En lägenhet på 100m2 med dålig lukt som åtgärdas med vårt baspaket brukar kosta runt 8000 - 12000 kr. Kostnaden uppskattas direkt på plats, rotavdrag går att tillämpa. Bostäder med svårare lukt som kräver omfattande rengöring, underarbeten, spärrmålning och slutmålning kan kostnadsförslag endast ges efter hembesök och inspektion. Priset varierar ganska stort beroende på hur skadad bostaden är samt storlek.

Vi utgår från vårt baspaket om inget annat överenskommet. Där ingår tvätt med våra specialmedel, körning med ozongenerator och behandling med foggermaskin. Detta brukar räcka väldigt långt och för de flesta. 

Vi använder oss utav flertal metoder för att uppnå total eliminering av dålig lukt. Genom att applicera samtliga steg som tvätt, ozonering, foggning och enzymbaserade specialmedel når vi oftast fram till ett väldigt bra resultat.

En ozongenerator eliminerar endast luktpartiklar i luften, men den kan aldrig ta bort källan där lukten sprids ifrån. En ozongenerator är därmed endast en korttidslösning. Lukten försvinner någon dag eller två men kommer tillbaka eftersom källan sitter kvar.

ROT-avdraget är en skattereduktion som halverar kostnaden för arbetet vid sanering i din bostad. Skattereduktionen tillåter att du drar av 30 procent av kostnaden för arbetet, med ett maxbelopp på 50 000 kronor per år. För fullt avdrag krävs idag 166 666 kr i ren debiterad arbetskostnad.

Skattereduktionen är kopplad till individen och inte till fastigheten vilket innebär att två delägare till ett småhus eller en bostadsrätt kan få skattereduktion med sammanlagt 100 000 kronor (2 X 50 000 kr) per år. Det finns inget lägsta belopp för att kunna få skattelättnad.

Du som utför arbetet får inte vara närstående till köparen. Läs mer om detta på Skatteverkets webbsida.

Har du fler frågor?

Vänligen kontakta oss så besvarar vi dig så snart som möjligt.

Banerry bildgalleri
Bildgalleri

Vi förstår hur viktigt det är att visuellt se hur vi hanterat tidigare uppdrag som liknar ditt. Kolla in vårt bildgalleri så kan du se resultat från tidigare utförda uppdrag.

Hur går en luktsanering till?

1

Hembesök

Efter första kontakt behöver vi oftast göra ett hembesök för att inspektera bostaden och ha möjlighet att ge korrekt prisuppskattning till kund.
2

Pris & planering

Med det underlag vi har skapas en offert där kunden får ta del utav vad som behöver göras och vad varje moment kommer att kosta. Vi uppskattar även tidsåtgång samt bokar in start- & slutdatum.
3

Utförande

På bestämt datum & plats påbörjar vi saneringen. Tidsåtgången beror på bostadens storlek och luktens omfattning. Efter utfört arbete går vi igenom allting med kund inför godkännande.

SAMARBETEN

Ett axplock av våra samarbetspartners & kunder.

Socialstyrelsen
Stockholms stad
Polisen
Anticimex
Kronofogden
Stockholms stadsmission
Bostad först
Erikshjälpen
Myrorna
Södertälje kommun
Botkyrka kommun
Nacka Kommun
Familjerättsbyrån
Nynäshamns bostäder

KONTORSADRESS

Trollesundsvägen 4 NB
124 32 Bandhagen, Stockholm

KONTAKTA OSS

Org.nummer:559048-5743
BANERRY AB

073-433 40 09

ÖPPETTIDER

08.00 - 19.00
Alla dagar